Allkoestiek

Sporten in een gymzaal, sporthal of sportzaal is onder normale omstandigheden al rumoerig. Iedereen is wel bekend met het geluid van de piepende schoen, de stuiterende bal, het scheidsrechtersfluitje en het geroep en geschreeuw van sporters onder elkaar. Wanneer de akoestiek in een gymzaal dan ook nog aan de harde kant is dan wordt dit al snel onprettig om in te sporten.

Een slechte akoestiek kan leiden tot onveilige situaties omdat instructies of waarschuwingen niet goed te verstaan zijn. Voor een leerkracht is het probleem echter groter. Hij of zij moet onder deze omstandigheden les geven en wordt langdurig blootgesteld aan een overmatige geluidsbelasting. Dit kan leiden tot stem- of concentratieproblemen en oververmoeidheid. Uiteindelijk kan een slechte akoestiek zelfs gehoorproblemen tot gevolg hebben zeker wanneer een leerkracht hier jaren achtereen in rondloopt.

Een goede akoestiek begint met een nagalmmeting. De meting geeft exact weer wat de nagalmtijden in de gymzaal in de huidige situatie zijn. Met deze informatie kunnen wij vervolgens berekenen welke akoestische aanpassingen noodzakelijk zijn om aan de norm te kunnen voldoen. Voor sportaccommodaties zijn normen opgesteld door het NOC*NSF. Deze normen zijn overgenomen in de Arbocatalogus. Nadat in de gymzaal akoestische materialen zijn aangebracht verrichten wij een controlemeting waarvan u een rapportage ontvangt. Wij werken met een 100% tevredenheidsgarantie op het akoestisch eindresultaat zodat u zeker weet dat de gymzaal vanaf dat moment voldoet aan de eisen.

Allkoestiek kan de volledige akoestische verbetering van uw gymzaal verzorgen, inclusief levering en montage.

Standnummer

1.515

Sectoren

Gebouwinrichting


  • "Zeer breed aanbod qua producten en diensten, laagdrempelige kennismaking met standhouders en goed bereikbaar."

  • "Alle aanbieders bij elkaar waardoor je minder afspraken hoeft te maken. Je spreekt werkelijk iedereen, ook nieuwe contacten."